Kierrätyskalusteiden uusi elämä

Sijainti:
Leväsentie 21, 70780, Kuopio

Kontin ja huonekaluentisöinnin aikuisopiskelijoiden yhteisprojekti

Operaatio Nälkäpäivä 13.-15.9.2012

Operaatio Nälkäpäivä on Suomen Punaisen Ristin suurin vuosittainen keräys. Keräys järjestetään tänä vuonna 32. kerran.

http://www.nalkapaiva.fi/

Punaisen Ristin Kuopion Kontti-kierrätystavaratalossa on 4.9. alkaen esillä huonekaluentisöinnin aikuisopiskelijoiden tuunaamia kalusteita. Kalusteet ovat Kuopion Kontin ja Ingmanin käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen tammikuussa 2012 alkaneen projektin tulos.

  • Kalusteet myydään tarjousten perusteella Nälkäpäivä–keräyksen aikana, perjantaina 14.9. Tuotto tilitetään Nälkäpäivä-kohteeseen, SPR:n katastrofirahastoon. Myös projektin aikuisopiskelijat ovat lauantaina Kontilla mukana Nälkäpäivä-tapahtumassa, Kontti-päällikkö Anna-Reeta Buchen kertoo.

Suomen Punaisen Ristin Operaatio Nälkäpäivä –keräys järjestetään tänä vuonna 13.-15.9.

Kunnostettu kaluste on uutta ekologisempi

Projektissa kiinnitettiin huomiota kalusteiden toimivuuden ja esteettisten arvojen lisäksi ekologisuuteen. Opiskelijat valitsivat projektiin haluamansa huonekalut Kuopion Kontti-kierrätystavaratalosta ja käyttivät luovuuttaan kalusteen muokkaamisessa.

Myös verhoilumateriaalit valittiin innovatiivisesti Kontin valikoimista. Moni Kontin kierrätystekstiili sai uuden käyttötarkoituksen; nojatuoli verhoiltiin raanulla ja keittiötuolin istuinosa syntyi nahkatakeista. Myös pintakäsittelytuotteiden valinnassa huomioitiin ekologisuus. Pintakäsittelyyn käytettiin esimerkiksi munatemperamaalia ja kalustevahaa.

Kierrätyskalusteet esitellään Kuopion Kontin lisäksi myös Facebookissa, Kontti-tavaratalojen Do it Yourself by Kontti –yhteisössä. DIY by Kontti –sivustolta löytyy tietoja kalusteiden kunnostusprosessista, kuvia kierrätyskalusteista ja vinkkejä kalusteiden tuunaamiseen.

www.facebook.com/DIYbyKontti