Kontti sisustaa talon Porin Asuntomessuille

Frida Steiner
Frida Steiner
Sisustustuotteet Kontin ostetuin tuoteryhmä

Kontissa myydään lahjoitettuja vaatteita, tavaroita ja huonekaluja. Vuonna 2017 ketjun 12 myymälästä ostettiin yhteensä 3,3 miljoonaa kierrätystuotetta.

Myydyin tuoteryhmä ovat astiat ja sisustustuotteet, toisena ovat naisten vaatteet sekä kolmantena huonekalut.

Kontin lahjoittajat ovat pääosin yksityishenkilöitä. Lisäksi lahjoituksia tekevät kuolinpesät, yritykset ja muut organisaatiot.

Kontin tulos jaetaan Punaisen Ristin avustustoimintaan Suomessa ja maailmalla.

Kontteja on 12 paikkakunnalla ympäri Suomen.

Sisustussuunnittelija Frida Steiner luo sisustuksen kokonaan Konttiin lahjoitetuilla huonekaluilla ja tavaroilla. Asuntomessut järjestetään Porissa 6.7.–5.8.2018.

Ensi kesän Asuntomessuilla voi vierailla täysin kierrätystavaroilla sisustetussa kohteessa, kun Kontti sisustaa messuille talon lahjoitetuilla huonekaluilla ja tavaroilla.

– Käyttämällä kierrätyshuonekaluja ja -tuotteita voi saada viihtyisän ja tyylikkään kodin ekologisesti ja edullisesti, sanoo Kontin ketjuohjauksen päällikkö Tiina Sippula.

Kierrätystavaroilla kerroksellisuutta sisustukseen

Messukohteen sisustuksen suunnittelee sisustussuunnittelija ja valokuvaaja Frida Steiner. Hän kertoo suunnittelevansa kodin kuvitteelliselle perheelle, jossa on noin 45-vuotiaat, luovalla alalla ja kaupan alalla työskentelevät vanhemmat sekä teini-ikäinen poika.

– Kierrätystavaroiden avulla kotiin saa luotua sellaista kerroksellisuutta, jota pelkillä uusilla tavaroilla ei saa aikaiseksi. Usein koen, että mitä kuluneempi ja käytetympi esine tai huonekalu on, sitä parempi, Steiner sanoo.

Steiner huomauttaa, että kierrätystuotteilla sisustaessa yksityiskohtia ei voi suunnitella etukäteen tarkasti.

– Huonekalut ja tavarat messutaloon kerätään Konteista kevään mittaan. Tämä tekee projektista mielenkiintoisen ja varmasti myös yllätyksellisen, Steiner sanoo.

Kontti myy messukohteessa esillä olevat huonekalut ja tuotteet messujen päätyttyä.

Messukohteen päänäytteilleasettaja on Porin kaupunki, ja talon on rakennuttanut yksityinen perhe. Yksitasoisessa omakotitalossa on 4 huonetta ja keittiö, pinta-alaltaan se on 119 neliömetriä.

Haluatko tietää lisää?

Frida Steinerin blogi visualaddict.fi

Porin Asuntomessujen verkkosivut

Kontin verkkosivut