Porin Kontti kaipaa tavaralahjoituksia

Porin Kontti kerää vaateapua katastrofialueille.
Sijainti:
Sepänpellontie 2, 28430, Pori

Kontti-kierrätystavaratalo Porin Harmaalinnassa kaipaa lisää tavaralahjoituksia. Konttiin toivotaan erityisesti kevätkauden mukaisia tekstiilejä ja kesäurheiluvälineitä. Myös hyväkuntoisille huonekaluille ja laadukkaille astioille olisi kysyntää.

Kontti-päällikkö Ritva Gressmannin mukaan lahjoitustavaran määrän vaihtelut kuuluvat Kontin arkeen.

-      Toimintamme perusedellytys on ihmisten halu auttaa tavaralahjoituksin. Viime syksynä lahjoitusten määrä kuitenkin ylitti tarpeemme, joten veimme tavaroita myytäväksi muihinkin Kontteihin. Tilanne varaston puolella on jo tasoittunut ja nyt toivommekin lisää lahjotuksia.

Lahjoitustavaraa voi viedä aukioloaikoina Porin Kontin lahjoitustavaran vastaanottopisteeseen. Muina aikoina Kontin piha-alueella sijaitsevaan keräyslaatikkoon voi jättää huolella pakattuja tekstiilejä. Huonekaluja Kontti noutaa veloituksetta Porin kaupunkialueella. Noudon yhteydessä Konttiin voi lahjoittaa myös muutakin tavaraa, kuten astioita, kodinesineitä ja tekstiilejä.

Lahjoitustavaralla tuetaan Punaisen Ristin avustustyötä

Puolet Kontin myynnin tuotosta ohjataan Punaisen Ristin Satakunnan piirin ohjelmatyöhön ja neljännes katastrofirahastoon. Siten Kontti on tärkeä osa Punaisen Ristin maailmanlaajuista auttamisen ketjua.  

Suurin osa lahjoituksista myydään, mutta Kontti kerää myös vaatteita katastrofialueille jaettavaksi. Viime vuonna Porin Kontti tarkisti, pakkasi ja toimitti noin 5500 kg vaatteita Punaisen Ristin logistiikkakeskukseen. Vaateapuun valikoidaan vain ehdottoman ehjiä, puhtaita ja tarkoituksenmukaisia vaatteita.

Viimeisin noin 15 000 kg:n vaatekuorma logistiikkakeskuksesta Sierra Leoneen saapui määränpäähänsä maaliskuun alussa. Kohdemaassa vaatteita jaetaan kuntoutuskeskuksessa, joka auttaa sisällissodassa orvoksi jääneitä lapsia.

Porin Kontti