Perusteilla oleva Turun Kontti ottaa vastaan lahjoitustavaraa

Punainen Risti avaa Kontti-kierrätystavaratalon ensi elokuussa Turkuun. Kontit ovat Punaisen Ristin kierrätystavarataloja, joissa myydään lahjoituksena saatua tavaraa.

Turun Kontti ottaa vastaan tavaralahjoituksia jo nyt. Lahjoituksia voi tuoda keräyslaatikkoon rakenteilla olevan Kontti-kierrätystavaratalon edustalle. Turun Kontin toimitilat sijaitsevat osoitteessa Satakunnantie 105.

Konttiin voi lahjoittaa hyväkuntoisia astioita, kodinesineitä ja -tekstiilejä, vaatteita, lastentarvikkeita ja leluja, kirjoja sekä urheiluvälineitä. Huonekaluja Turun Kontti pystyy vastaanottamaan vasta toukokuun loppupuolella.

Lahjoituksen kunto kannattaa tarkistaa etukäteen, sillä Kontti ottaa vastaan vain ehdottoman ehjää ja hyväkuntoista tavaraa. Rikkinäiset tai likaiset tavarat aiheuttavat Kontille ylimääräisiä jätekustannuksia, jotka vähentävät suoraan avustustyöhön jaetun tuoton määrää. Lahjoitus, jonka kuntonsa puolesta voisi antaa ystävälle, kelpaa varmasti myös Konttiin.

Lahjoituksina saadut tavarat päätyvät joko Kontin hyllyille myyntiin tai ne annetaan maailmalle sotien ja luonnonkatastrofien uhreille. Suomen Punainen Risti vei viime vuonna vaateapua muun muassa Tadzhikistaniin, Liberiaan, Djiboutiin ja Mongoliaan.