Turun Kontti-kierrätystavarataloon kaivataan tavaralahjoituksia

Punainen Risti avaa Kontti-kierrätystavaratalon elokuussa Turkuun. Perusteilla olevaan Konttiin kaivataan hyväkuntoisia lahjoituksia.

Tavaralahjoituksia voi tuoda suoraan rakenteilla olevaan myymälään maanantaista torstaihin klo 9-14, osoitteeseen Satakunnantie 105. Muina aikoina lahjoituksia voi jättää Kontin piha-alueella sijaiseviin keräyslaatikkoihin.

Kontin noutopalvelu hakee huonekalut kaupunkialueelta veloituksetta. Vapaita kuljetusaikoja voi tiedustella numerosta 020 701 2900.

Konttiin voi tuoda hyväkuntoisia kodin käyttötavaroita, huonekaluja ja vaatteita

Konttiin kaivataan astioita, kodinesineitä ja -tekstiilejä, vaatteita, lastentarvikkeita ja leluja, kirjoja, huonekaluja sekä urheiluvälineitä. Lahjoituksen kunto kannattaa tarkistaa etukäteen, sillä ainoastaan hyväkuntoisten lahjoitusten avulla Punaisen Ristin auttamistyö on mahdollista Suomessa ja maailmalla. Kontti-kierrätystavaratalon valikoimiin eivät kuulu atk-laitteet tai isot kodinkoneet, joten Konttiin ei ole järjestetty niiden vastaanottoa.

Lahjoitukset päätyvät joko Kontin hyllyille myyntiin tai ne lähetetään kansainvälisenä vaateapuna mm. sotien ja luonnonkatastrofien uhreille. Suomen Punainen Risti toimitti viime vuonna vaateapua muun muassa Tadzhikistaniin, Liberiaan, Djiboutiin ja Mongoliaan.

Kontin tuotto käytetään Punaisen Ristin avustustyöhön Suomessa ja maailmalla. Tuotto jaetaan kolmeen osaan: 50 prosenttia jaetaan Punaisen Ristin paikallisten piirien ohjelmatyöhön, 25 prosenttia menee järjestön katastrofirahastoon ja loput 25 prosenttia Kontti-toiminnan kehittämiseen.

Konteissa myydään vain lahjoituksena saatua tavaraa. Punaisella Ristillä on Kontit Joensuussa, Kuopiossa, Lahdessa, Lappeenrannassa Oulussa, Porissa, Rovaniemellä ja Tampereella, sekä Kontti-Putiikki Lahdessa ja Mini-Kontti Siilinjärvellä.