10-vuotias Kuopion Kontti juhlii 26.–28.5.

Suomen Punaisen Ristin Kontti Kuopiossa täyttää tänä vuonna kymmenen vuotta. Kuopion Kontti juhlii synttäreitään 26.–28.5., osoitteessa Leväsentie 21.

Synttäriohjelma on jaettu kolmelle päivälle eri teemojen mukaan. Torstaina klo 12–18 Kontissa järjestetään karaoketapahtuma. Perjantaina tarjolla on kakkua ja kahvia. Lauantaina Kontissa on juhlapäivä lapsille, ohjelmassa muun muassa kasvomaalausta ja mehutarjoilu. Myös Reddie-koira kiertelee myymälässä pienokaisia ilahduttamassa.

Kymmenen vuoden toimintansa aikana Kontti on noussut merkittäväksi auttamisen kanavaksi ja alueelliseksi kolmannen sektorin työllistäjäksi. Kuopion Kontti työllistää vuosittain noin 100 pidempään työttömänä ollutta henkilöä. Kontissa heille tarjotaan tukea ja koulutusta sekä muita valmiuksia työelämään. Kuopion Kontissa on käynnissä Pohjois-Savon Ely-keskuksen rahoittama työllisyysprojekti.

Kuopion Kontti on tuottanut kymmenen vuoden aikana Punaisen Ristin Savo-Karjalan piirin vapaaehtoistoiminnan tukemiseksi yli 720 000 € sekä järjestön katastrofirahastoon yli 360 000 €. Piirit koordinoivat vapaaehtoistoimintaa, joka muodostaa maailmanlaajuisen auttamisen verkoston. Katastrofirahastoon lahjoitettujen varojen ansiosta Suomen Punainen Risti kykenee vastaamaan avun tarpeeseen nopeasti ja tehokkaasti niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.