Muutoksia Kuopion Kontin lahjoitustavaran vastaanottoon

Sijainti:
Leväsentie 21, 70780, Kuopio

Kontti-kierrätystavaratalo Kuopiossa on tehostanut lahjoitustavaran vastaanottoa ja käsittelyä. Kontti on sijoittanut uusia keräyslaatikoita katukuvaan ja uudistanut myymälätilassa sijaitsevan lahjoitustavaran vastaanottopisteen.

Kontti-keräyslaatikot Kuopion alueella
  • Kontti-kierrätystavaratalo, Leväsentie 21
  • Prisma, Savilahdentie 10
  • S-Market Ykkösrasti, Tehdaskatu 19

Uudistuksilla Kuopion Kontti vastaa kierrätystavaran kasvaneeseen kysyntään. Tällä hetkellä Konttiin kaivataan erityisesti vaatteita, astioita ja kodin käyttöesineitä.

Uudenlainen lahjoitusten vastaanottopiste vauhdittaa tavarankäsittelyä Kontissa

Kuopion Kontti on rakentanut myymälätilaan lahjoitusten vastaanottopisteen, jossa lahjoittajat voivat itse esilajitella tuomansa tavarat eri tuoteryhmien mukaan. Esilajittelun myötä Kontti voi käsitellä yhä suurempia määriä kierrätystavaraa. Lajitteluun saa tarvittaessa opastusta.  Kontti ottaa edelleen vastaan myös lajittelemattomia tavaraeriä.

Esilajittelun jälkeen tavarat siirretään omille osastoilleen, joissa ne vielä tarkastetaan; vain puhtaat ja ehjät lahjoitukset pääsevät tuoteryhmien mukaiseen jatkokäsittelyyn.

Kontin keräyslaatikot saapuivat keväällä katukuvaan

Kontti on vienyt kevään aikana kolme lahjoitustavaran keräyslaatikkoa katukuvaan. Viimeisin keräyslaatikko sijoitettiin kesäkuun alussa S-Market Ykkösrastin edustalle. Laatikoihin toivotaan ensisijaisesti tekstiilejä. Kovia tavaroita voi jättää laatikkoon vain huolellisesti pakattuna, jottei niiden kunto vahingoittuisi. 

Keräyslaatikot helpottavat tavaroiden lahjoittamista Punaiselle Ristille, sillä laatikkoon voi jättää lahjoituksia milloin vain. Toivomme laatikoihin puhdasta ja ehjää tavaraa. Likaiset ja rikkinäiset lahjoitukset lisäävät vain Kontin jätekuluja, Kontti-päällikkö Anna-Reeta Buchen summaa.

Tavaralahjotukset ovat Kontin varainhankinnan edellytys

Lahjoittajat mahdollistavat Kontin toiminnan Punaisen Ristin auttamisen kanavana. Puolet Kuopion Kontin tuloksesta käytetään Savo-Karjalan piirin ohjelmatyöhön ja paikallisen vapaaehtoistoiminnan tukemiseen. Neljännes tuloksesta tilitetään katastrofirahastoon, jonka turvin Punainen Risti auttaa luonnonkatastrofien ja konfliktien uhreja ympäri maailmaa. Rahastosta annetaan apua myös kotimaassa äkillisen onnettomuuden kohdanneille. Viimeinen neljännes käytetään Kontti-toiminnan kehittämiseen.

Kuopion Kontti