Taru Tuulijärvi sisusti asuntomessukohteen Kontin tuotteilla

Taru Tuulijärvi
Taru Tuulijärvi
Taru Tuulijärvi
Taru Tuulijärvi

Talo Pikkupuun kodikkuus syntyy kierrätystavarasta.

Tampereen asuntomessujen Talo Pikkupuussa vallitsee elävä ja asuttu tunnelma. Sisustussuunnittelija Taru Tuulijärvi on sisustanut messukohteen yhteistyössä Punaisen Ristin Kontti-tavaratalojen kanssa. Useimmat talon huonekaluista ja somisteista ovat peräisin Kontista.

  • Löysin Kontista runsaasti tavaraa sisustukseen: tuoleja, rottinkinen kukkapöytä, iso puusaavi, vanha rautainen mankeli, lastenhuoneen kalusteita, sänkyjä, pellavaisia tekstiilejä, ristipistotöitä tuolien verhoiluun, design-lasia ja emalikattiloita, Tuulijärvi luettelee.

Talo jakautuu rakenteellisesti useaan eri osaan, mikä tekee Pikkupuusta hieman mökkimäisen. Kiintokalusteet ovat nykyaikaisia. Niiden pintamateriaalit ovat yksinkertaisia ja eleettömän kauniita.

Tuulijärven mielestä kierrätystuotteet sopivat erittäin hyvin messukohteeseen.

  • Uuden ja vanhan kontrasti puhuttelee. Pikkupuun sisustus on kuitenkin pelkistetty, sillä se ei saa varastaa liikaa huomiota arkkitehtuurilta. Sisustuksen avulla messuvieras hahmottaa paremmin talon mittasuhteita ja rakenteita.

Osa kierrätystavaroita on muokattu persoonallisiksi tai talon tarpeisiin soveltuviksi. Kontin tuotteita on hyödynnetty Pikkupuun sisustuksessa myös sellaisenaan.

  • Jos huonekalu on ajan myötä kauniisti patinoitunut, sitä ei kannata pilata uudella maalikerroksella, sisustussuunnittelija pohtii.

Tuulijärvi kuvailee Talo Pikkupuun sisustustyyliä nuorekkaaksi mummolaksi. Nuorekkuus on saatu aikaan värien käytöllä ja yllättävillä yhdistelmillä. Hän on yhdistänyt ennakkoluulottomasti vanhoja tuttuja elementtejä raikkaalla tavalla: Laadukkaat villaryijyt toimivat mattoina. Tyynynpäälliset ja sänkypeitot on ommeltu verhoista, pöytäliinoista ja seinävaatteista. Myös tekstiilit ja astiat ovat kierrätettyjä.

Tuulijärven mielestä riitasoinnut Pikkupuun sisustuksessa ovat täysin hyväksyttäviä.

  • En halunnut tehdä täysin harmonista edustuskotia, sillä lopputulos ei saa olla liian odotettu. Talo tulee jakamaan varmasti messuvieraiden mielipiteet.

Kierrätystuotteilla sisustaminen vaatii kärsivällisyyttä ja hyvää onnea, sillä aina kaivattua tavaraa ei ole kierrätettynä saatavilla. Kontin tuotteilla sisustaminen vaatiikin realistista otetta.

  • Pelkkää designia etsivä tulee varmasti pettymään. Toisaalta Konttiin lahjoitetaan runsaasti hyväkuntoista tavaraa, joka luo hyvän pohjan kodinsisustukselle. Lasi- ja posliiniastioissa Kontista voi löytää todellisia design-aarteita, mutta se vaatii säännöllistä etsintää.
  • Kontissa asioidessa sattumalle tulee aina antaa mahdollisuus. Ilman suuria odotuksia joka kerta löytyy varmasti jotain.

Huonekalujen osalta Kontti on oikea käyttökalusteiden aarrekauppa. Tuulijärven mukaan Kontista voi löytää runsaasti ruokapöydän tuoleja, esimerkiksi suoralinjaisia pinnatuoleja, lastenkalusteita, verhoja ja sänkypeittoja. Kontissa on myös yllättävän paljon hyvälaatuista pellavaa.

Sisustusvalinnoillaan hän haluaa tuoda esille, ettei kaunis koti aina vaadi suurta budjettia.

  • Kaikilla ei ole mahdollisuutta tai halua sijoittaa sisustukseen kymmeniä tuhansia euroja. Pikkupuun irtosisustus osoittaa messuvieraille, että pienellä rahalla ja vaivannäöllä voi löytää käytännöllistä, funktionaalista ja esteettisesti kaunista tavaraa.

Vaikka kuluttaminen itsessään ei ole ekologista, Tuulijärvi kokee kierrätystavaralla sisustamisen aidosti ekologiseksi ja eettiseksi kuluttamiseksi.

  • Ostamalla Kontista tulee samalla auttaneeksi.

 

Tuunaukset on toteuttanut tamperelainen Silta-valmennusyhdistys ry. Osa Pikkupuun huonekaluista ja somisteista myydään Tampereen Kontissa asuntomessujen jälkeen.

Asuntomessut Tampereella 13.7.-12.8.