Turun Kontti kaipaa edelleen lahjoituksia

Kai Karkulahti
Elokuun 24. päivänä selviää, miltä näyttää Turun Kontti-kierrätystavaratalo. Kuva on Rovaniemen Kontista.
Kuvaaja: Kai Karkulahti

Turun Kontti-kierrätystavaratalon avajaiset ovat elokuussa. Kontin henkilökunta työskenteleekin ahkerasti myymälän saattamiseksi avajaiskuntoon.

Kontti-päällikkö Tiina Ristin mukaan Kontti on jo saanut lahjoittajat liikkeelle, mutta tavaraa kaivataan edelleen lisää.

– Varsinkin kodin käyttötavaroista, mm. astioista ja kodin tekstiileistä, on pulaa. Myös muita tuoteryhmiä, esim. huonekaluja ja valaisimia kaivataan lisää. Lahjoitusrintamalla on ollut selkeästi hiljaisempaa nyt heinäkuussa, Risti toteaa.

Lahjoittaessa tavaran kuntoon kannattaa kiinnittää huomiota, sillä ainoastaan hyväkuntoisten lahjoitusten avulla Punaisen Ristin auttamistyö on mahdollista Suomessa ja maailmalla. Likaiset ja rikkinäiset lahjoitustavarat tuovat Kontille jätekustannuksia, jotka vähentävät avustustyöhön ohjatun tuoton määrää.

Lahjoitustavaroita voi tuoda Kontti-myymälään tai jättää keräyslaatikkoon

Lahjoitustavaroita voi tuoda rakenteilla olevaan Kontti-myymälään, Satakunnantie 105. Lahjoituksia vastaanotetaan maanantaista torstaihin klo 9-14. Lahjoituksia voi jättää myös Punaisen Ristin Kontti-keräyslaatikoihin. Keräyslaatikot sijaitsevat Kontti-myymälän piha-alueella, Auranlaakson ABC-asemalla, Kaarinantie 702 ja Koulukadun ABC-asemalla, Koulukatu 29.

Keräyslaatikkoon jätettävät lahjoitukset on suositeltavaa pakata huolellisesti: tekstiilit muovipussiin ja varsinkin helposti rikkoutuvat esineet on syytä suojata riittävän hyvin. Lahjoituksia ei kannata jättää keräyslaatikoiden ulkopuolelle mahdollisen ilkivallan vuoksi.

Kontilla on myös lahjoitustavaran noutopalvelu. Kontin noutopalvelu hakee isommat huonekalut kaupunkialueelta veloituksetta. Vapaita kuljetusaikoja voi tiedustella numerosta 020 701 2900.

Kontin tuotto käytetään Punaisen Ristin avustustyöhön Suomessa ja maailmalla. Tuotto jaetaan kolmeen osaan: 50 prosenttia jaetaan Punaisen Ristin paikallisten piirien ohjelmatyöhön, 25 prosenttia menee järjestön katastrofirahastoon ja loput 25 prosenttia Kontti-toiminnan kehittämiseen. Konteissa myydään vain lahjoituksena saatua tavaraa. Punaisella Ristillä on Kontit Joensuussa, Kuopiossa, Lahdessa, Lappeenrannassa, Oulussa, Porissa, Rovaniemellä ja Tampereella, sekä Kontti-Putiikki Lahdessa ja Mini-Kontti Siilinjärvellä. Turkuun Kontti avataan 24.8.2011.