Turun Kontti-kierrätystavaratalo aukeaa tänään

Sanna Räsänen
Sanna Räsänen
Sanna Räsänen

Neljä kuukautta sitten Satakunnantie 105:ssä oli vain tyhjä liiketila, mutta tästä päivästä lähtien siellä toimii Turun Kontti, jossa on hyllyt ja rekit täynnä lahjoitettua tavaraa. Tervetuloa ostoksille!

Kontissa voi tehdä todellisia löytöjä: täydennystä astiastoonsa, uuden nojatuolin, lapsille edullisia leluja tai juuri sen kirjan, jonka on aina halunnut lukea. Vaaterekeistä löytyy kaikenikäisille ja kaikenkokoisille naisille ja miehille asuja arkeen ja juhlaan. Lisäksi Kontti on tuunaajille todellinen aarreaitta. Vaatteista voi tehdä omanlaisiaan, kun niihin ompelee vaikka mieleisensä napit, taskut tai soljet.

- Nuorempana tykkäsin ommella ja muuttaa vaatteista uudennäköisiä. Nyt kun olen nähnyt mitä kaikkea taitavat tuunaajat ovat tehneet Kontista ostamilleen vaatteille, kiinnostus tuunaamiseen on herännyt uudestaan, sanoo Turun Kontti-päällikkö Tiina Risti.

Konttiin voi lahjoittaa vaatteita, huonekaluja ja kodin käyttötavaroita, mutta kaiken on oltava ehdottomasti ehjää ja puhdasta.

- Valitettavasti meille on lahjoitettu myös huonolaatuista tavaraa, jota joudumme viemään viikottain kaatopaikalle. Emme esimerkiksi voi laittaa myyntiin paitaa, jonka kaulus on likainen. Ei sellaista kukaan osta, Risti sanoo.

Onneksi suurin osa lahjoituksista päätyy joko Kontin hyllyille myyntiin tai soveltuu lähetettäväksi maailmalle. Esimerkiksi viime vuonna Suomen Punainen Risti lähetti katastrofialueille 100 000 kiloa vaateapua.

- Kaikilla ei ole mahdollisuutta toimia vapaaehtoisena. Konttiin lahjoittaminen ja Kontista ostaminen on yksi vaihtoehto, miten voi olla mukana avustustyössä, Risti sanoo.