Kierrätysmuodin moniosaaja Outi Pyy järjestää Helsingin Kontissa avoimen nahkakorutyöpajan

Nadi Hammouda
Kuvaaja: Nadi Hammouda

Helsingin upouuden Kontin asiakkaille on luvassa harvinaista herkkua, kun kierrätysmuodin moniosaaja, bloggaaja ja trashionista Outi Pyy järjestää Taiteiden yönä 25.8. klo 17-19.30 maksuttoman ja kaikille avoimen nahkakorutyöpajan. Tule mukaan ja tee itsellesi yksilöllinen koru kierrätysnahasta!

Kuinka pukeutua kauniisti mutta ekologisesti?

Outi Pyy, olet kuvaillut trashion-filosofiaasi vaihtoehtoiseksi ja ekologiseksi tavaksi kuluttaa muotia. Mitä vinkkejä antaisit ihmisille, jotka haluavat pukeutua ekologisesti tyylistä tinkimättä? 

— Osta käytettyä niin paljon kuin mahdollista! Second hand on tutkimuksieni mukaan ekologisin tapa kuluttaa muotia. Oma vaatekaappini koostuu lähes yksinomaan käytettynä ostetuista vaatteista. Mutta second hand on ekologisinta vain jos vaatetta myös huolletaan hyvin ja harkitusti. Mottoni on "Repair, Reuse, Recycle", juuri tuossa järjestyksessä.

Miten kuvailisit omaa tyyliäsi?

— Tyylini on monipuolinen ja se kattaa useita vuosikymmeniä ja tyylisuuntia. Kuidun laatu, leikkaus ja väri ovat tärkeämpiä kuin vaatteen tyyli.

Millaisia vaatteita ja asusteita kannattaa erityisesti etsiä käytettyinä?

— Kaikkea mikä on valmistettu ennen 2000-luvun vaihdetta. Ne maksavat saman verran kuin halpavaateketjujen uudet vaatteet, mutta ovat laadullisesti aivan eri luokkaa ja kestävät käytössäsi vuosia. Ne voi usein myös lahjoittaa tai myydä eteenpäin oman käytön jälkeen, koska ne kestävät käyttäjältä toiselle.

Korujen tekemisessä vain mielikuvitus on rajana
 

Vedät Taiteiden yönä nahkakorutyöpajan Punaisen Ristin Kontti-kierrätystavaratalossa Helsingin Itäkeskuksessa. Mitä kaikkea on luvassa? 

— Valikoimme Kontin tekstiililajittelusta myyntiin kelpaamatonta nahkaa ja luomme siitä muutamassa hetkessä uusia, uniikkeja koruja. Tekeminen on helppoa ja sopii myös lapsille. Rajana on vain oma mielikuvitus!

Onko Punaisen Ristin Kontti sinulle ennestään tuttu?

— On. Olen shoppaillut Konteissa jo reippaasti yli vuosikymmenen ajan. 

Aiempaa kokemusta ei tarvita
 

Taiteiden yön nahkakorutyöpajaan osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta korujen tekemisestä. Osallistuminen on maksutonta, ja tarvikkeet saa työpajasta.

Pyy tuo työpajaan nähtäville kaksi tunnetuinta kierrätysmuotiluomustaan: vuonna 2012 Laura Birnille nahkatakeista valmistamansa iltapuvun ja vuonna 2014 linnan juhlissa Satu Taiveahon yllä nähdyn alumiinisista kahvikapseleista valmistetun paljetti-iltapuvun. 

Pyyn blogia voi seurata osoitteessa www.outilespyy.com.

Punaisen Ristin Kontti
Visbynkuja 2
00930 Helsinki

p. 040 130 6928