Ystävänpäiväkohtaamisia Vantaan Kontissa

Leena Koskela
Leena Koskela
Leena Koskela
Leena Koskela
Leena Koskela

Punaisen Ristin Tikkurilan osaston ja Vantaan Kontin ystävänpäivän kahvikohtaamisessa tärkeintä oli läsnäolo ja välittäminen.Tapahtuman aikana asiakkaat ehtivät tehdä myös todellisia löytöjä Kontista.

Vantaan Kontti-kierrätystavaratalo kuhisi lauantai-iltapäivänä, kun Punaisen Ristin Tikkurilan osaston vapaaehtoiset tarjoilivat ystävänpäivän kunniaksi tavaratalon asiakkaille kahvia ja sydänmarmeladeja. Kahvipöydän ympärillä juttuaiheet vaihtuvat arkipäivän kuulumisista liikuntaan ja Kontti-löytöihin.

– Asun Tikkurilassa kätevän kävelymatkan päässä Vantaan Kontista, joten käyn täällä usein. Sen lisäksi, että Kontista voi tehdä hyviä löytöjä, täällä pääsee myös vaihtamaan kuulumisia ihmisten kanssa, kertoi Riitta Mäkinen.

Tikkurilan osasto ja Vantaan Kontti toteuttivat ystävänpäivätapahtuman yhdessä HOK-Elannon tukeman Hyvän elämän eväät -hankkeen kanssa. Yhteistyöhankkeen tavoitteena on tukea arjessa selviytymistä konkreettisin keinoin.

– Järjestämme kolmevuotisen hankkeen puitteissa kuukausittaisia kahvikohtaamisia Vantaan Kontissa. Kohtaamiset ovat olleet monelle juttuseuraa kaipaavalle hyvin merkityksellisiä, Irma Laine Tikkurilan osastosta taustoitti.

Rentouttavaa päähierontaa ja Kontti-löytöjä
 

Erikoishoitaja Tuula Kalilainen hemmotteli tapahtumakävijöitä intialaisella päähierontahoidolla. Vantaan Kontissa toista kertaa vieraillut Taina Salminen iloitsi päästessään hoitoalan ammattilaisen hierottavaksi.

– Päähieronta rentoutti mukavasti koko kehoa. Mielestäni on hienoa, että Kontissa järjestetään tällaisia tapahtumia - ihmisetkin ovat täällä todella mukavia, Salminen totesi hymyssä suin.

Sanni Tuomainen silmäili lastenosaston vaaterekkejä ja leluhyllyjä yhdessä 6-vuotiaan tyttärensä Roosan kanssa. Tuomaiset tulivat Konttiin varta vasten etsimään parvisänkyä sekä kesävaatteita tulevaa Singaporen matkaansa varten, mutta Sannia kiinnosti myös Kontissa järjestettävä ystävänpäivätapahtuma.

– Suomen Punaisen Ristin toiminta on muutenkin tuttua, sillä toimin tällä hetkellä muun muassa järjestön kuukausilahjoittajana, Sanni Tuomainen kertoi.

Toroskaisen perhe etsi Kontista tulevaa hiihtolomaansa varten monoja. Juho Toroskainen löytääkin juuri sopivat laskettelumonot itselleen - ja halvalla!

- Olemme aiemminkin vierailleet Kontissa. Etsimme monoja ensiksi urheiluliikkeestä, mutta sieltä ei löytynyt sopivia. Kontista löytyi heti, Toroskaisen perhe iloitsi.