Vintage valtaa Lahden Kontin

Sijainti:
Ajokatu 65, 15500, Lahti

Vintagen viemää -tapahtuma ti 29.4. klo 17–19

Vintagen viemää ti 29.4. klo 17–19

Lahden Kontti-kierrätystavaratalo järjestää vintageaiheisen tapahtuman tiistaina 29.4. Vintagen viemää alkaa vapaaehtoisvoimin järjestetyllä muotinäytöksellä klo 17. Asut myydään heti näytöksen jälkeen.

Tapahtuman aikaan Kontissa on myynnissä laaja valikoima menneiden aikojen muotia ja tavaraa. Vintageosasto avataan klo 17:30 ja se on esillä 3.5. saakka. Pate Friman (Kalle Päätalo, Wild Willie & Big Deal) esiintyy vapaamuotoisesti päivän mittaan. Tapahtumapäivänä Kontti on poikkeuksellisesti avoinna klo 19 saakka.

Tapahtumaa järjestää Kontissa visuaalista markkinointia opiskeleva Mari Pietilä. Vintagen viemää on hänen markkinointiviestinnän ammattitutkinnon näyttötyönsä. Pietilä sai idean näytökseen käsitellessään lahjoitustavaroita Kontissa.

- Idea vintageaiheisesta muotinäytöksestä lähti eräästä Konttiin lahjoitetusta asusta. Sen kangas ja leikkaus kiehtoivat minua kauneudellaan. Asussa näkyy käsityöläisen leima. Olen aina ollut kiinnostunut vanhoista esineistä ja sen myötä myös vanhanajan vaatetuksesta.

Pietilä on suunnitellut muotinäytöksen asukokonaisuudet itse. Talkootyönä toteutettu näytös on vaatinut myös asiantuntija-apua.

- Olen käyttänyt asiantuntijoiden apua näytöstä suunnitellessani ja hankkinut tietoja museoista ja vaatteiden valmistajilta. Näytös on tehty talkootyönä ja olenkin kiitollinen niille kymmenille ihmisille, jotka ovat minua hyväsydämellisesti auttaneet, Pietilä kiittää.

Lahden Kontti