Vantaan Kontti on haluttu kolmannen sektorin työpaikka

Vantaalle 16.8. avattavaan Punaisen Ristin Kontti-kierrätystavarataloon ei Kontti-päällikkö Marje Arvisen mukaan ole tarvinnut houkutella työntekijöitä. Hakijoita Konttiin on ollut enemmän kuin avoimia paikkoja. Tähän mennessä Kontissa on työskennellyt erilaisin tukimuodoin lähes 50 henkilöä ja uusia työntekijöitä palkataan edelleen.

- Työntekijät pitävät Konttia tavoiteltavana työpaikkana. Heitä motivoi erityisesti Kontin monipuoliset työtehtävät ja Kontin rooli SPR:n avustustyössä. Työntekijöidemme mukaan tukityöhön ei jouduta, vaan Vantaan Konttiin päästään, Arvinen iloitsee.

- Kontti-ketju on erikoistunut palkkatukityöllistämiseen. Kontti-ketjun työllistämispalvelukonsepti on Vantaan Kontin perustamisen myötä myös pääkaupunkiseudun pitkään työttömänä olleiden tavoitettavissa. Kontin työllistämispalveluihin kuuluu mm. erilaisia koulutuksia ja tuki jatkotyöllistymiseen, projektipäällikkö Pia Sevón kertoo.

Konttiin haetaan töihin TE-toimistojen kautta. Työllistämisasioissa Kontti tekee tiivistä yhteistyötä Vantaan ja Helsingin TE-toimistojen kanssa. Lisäksi Kontissa toteutetaan työllistämisprojektia, jota rahoittaa Uudenmaan ELY-keskus.

- TE-toimistojen kanssa yhteistyössä suunnitellaan toimintatapoja, joilla Kontti ja sopiva työntekijä tavoittavat toisensa entistä paremmin, Sevón toteaa.

Uuden koulutusmallin kokeilu on suunnitteilla

Jos suunnitelmat toteutuvat toivotusti, Vantaan Kontissa alkaa uuden koulutusmallin kokeilu, joka mahdollistaa merkonomin osa-ammattitutkinnon suorittamisen Kontti-työjakson aikana.Vantaan Kontin työntekijöille räätälöityä koulutusohjelmaa rahoittaa Uudenmaan ELY-keskus. Koulutuksen on määrä alkaa vuoden 2012 aikana.

- Kontin työntekijöille suunnattu koulutus valmistaa opiskelijoita asiakaspalvelutehtäviin kaupan alalla, Sevón kertoo.