Turun Kontti täyttää vuoden

Suomen Punaisen Ristin Turun Kontti-kierrätystavaratalo viettää 1-vuotissyntymäpäiviä torstaina 23.8. Kontin kanssa juhlimassa ja lapsia viihdyttämässä on Veppe-pelle klo 14-16. Lisäksi Kontti tarjoaa kakkukahvit kävijöille, alkaen kello 11.

Vuoden takaiset avajaiset olivat Kontti-päällikkö Tiina Ristin mukaan menestys, vaikka SPR:n Kontti ja sen toiminta oli turkulaisille ennestään melko tuntematonta.

- Toimintamme tunnetaan jo paremmin. Luonnollisesti pyrimme edelleen kasvattamaan tietoisuutta Kontista. Meille voi paitsi lahjoittaa tavaroita, myös käydä pelkästään ostoksilla. Koska myymme vain lahjoituksena saatuja tavaroita, valikoimamme vaihtuu päivittäin. Jos et tänään löydä mitään sopivaa, kannattaa tulla huomenna uudestaan, Risti sanoo.

Kontti saa positiivista palautetta päivittäin

Ristin mukaan yksi ilonaihe Kontti-työssä on kommentit Kontista mukavana ostospaikkana.

- Saamme päivittäin kiitosta hyvästä asiakaspalvelusta, Risti toteaa.

Monista kierrätysalalla toimijoista poiketen Kontti on asiakkaiden mielestä siisti ja viihtyisä. Vaikka myytävät tavarat ovat kierrätettyjä, likaisia tai rikkinäisiä tuotteita ei Kontin hyllyllä tai rekeissä näy.

- Meillä panostetaan tuotteiden esille laittoon ja esteettömään kulkuun esimerkiksi ostoskärryjen tai lastenvaunujen kanssa, Risti kertoo.

Kontti on mittava kolmannen sektorin työllistäjä

Turun Kontti työllistää mm. pitkään työttömänä olleita henkilöitä, joille tarjotaan Kontti-ketjun työllistämispalvelukonseptin mukaisesti työkokemuksen kartuttamisen lisäksi mahdollisuus kouluttautua työn ohessa ja tukea jatkotyöllistymiseen. Työllistämisasioissa Kontti tekee tiivistä yhteistyötä Turun ja lähialueen työ- ja elinkeinotoimistojen kanssa.

- Ensimmäisen toimintavuoden aikana meillä on työskennellyt yli 100 henkilöä, Risti kertoo.

Turun Kontissa toteutettavaa työllistämisprojektia rahoittaa Varsinais-Suomen ELY-keskus.  Projektin puitteissa Kontin työntekijöillä on mahdollisuus myynnin ammattitutkinnon suorittamiseen Kontti-työjakson aikana.Turun Kontin työntekijöille on räätälöity oma koulutus, jonka teoriaopetuksesta vastaa Turun Ammatti-instituutti.Kontin työllistämistoimintaa tukee myösTurun Kaupunki.

Kontin tuotto käytetään avustustyöhön

Lahjoittajat ja asiakkaat ovat mukana tukemassa Punaisen Ristin toimintaa, sillä Kontin tuotto käytetään avustustyöhön Suomessa ja maailmalla. Turun Kontin tuotosta puolet ohjataan Punaisen Ristin Turunmaan ja Varsinais-Suomen piirien toimintaan, 25 % tilitetään SPR:n katastrofirahastoon ja loput 25 % käytetään Kontti-toiminnan kehittämiseen.