Sanna Mander kuvitti Kontin joulun

Sanna Manderin lämminhenkinen kuvitus sopii loistavasti Kontin kierrätysteemaan ja Punaisen Ristin auttamisen maailmaan.
Kauniita paketteja Kontista

Kontin omaa joulupaperia on saatavilla joulusesongin aikana rajallisesti.

Sanna Manderin kuvittamasta leikkisästä joulukuosista on muutamassa vuodessa tullut asiakkaidemme suosikki.

Haastattelu on julkaistu alun perin joulun alla 2016. Jouluna 2019 julkaistiin uusia kuvituksia samalla teemalla, ja niistä löydät kuvan sivun lopusta. Konttien joulutunnelmaa löydät myös Instagramista tunnisteella #sprkonttienjoulu.


Sanna Mander, kuvaile lyhyesti kuvitustyyliäsi? Millaisia kuvituksia olet tehnyt?

Olen tehnyt kuvitushommia jo 20 vuoden ajan. Töitä on tullut tehtyä sekä Suomeen että ulkomaille, erilaisiin julkaisuihin, tuotteisiin, tekstiileihin ja pakkauksiin. Olen myös kuvittanut pinon lastenkirjoja. Koska toimeksiantoja on niin paljon erilaisia, kuvitustyylini vähän vaihtelee. Yritän kuitenkin saada kuvituksiini mahdollisimman paljon hyvää fiilistä ja tunnelmaa.

Mistä sait vaikutteita Kontin jouluilmeen suunnitteluun?

Kun suunnittelin Kontin jouluilmettä, halusin saada siihen mukaan antamista ja saamista jollain tavalla. Piirtämästäni kuviosta ei oikein voi päätellä, onko lahjan antaja sittenkin lahjan saaja, vai toisin päin! Piirsin lahjojen sekaan erilaisia hahmoja lahjan saajiksi ja antajiksi. 

Voiko joululahja olla kierrätetty? Millainen kierrätystavara sopii sinusta lahjaksi?

Joululahja voi ehdottomasti olla kierrätetty! Varsinkin kirjat ja design-esineet eivät lahjana ole yhtään huonompia käytettyinä.

Millainen on sinun joulusi?

Olin vahvasti joulunvastainen ihminen, kunnes sain lapsia. Nykyään olen intohimoinen joulufani ja lähden ilolla kaikkeen hössötykseen mukaan. Tosin en ota joulusta liikaa stressiä – silloinhan siitä menee koko idea. Minulle joulu on sitä, että saa olla kotona rauhassa pyjamassa pari päivää putkeen, syödä mandariineja ja konvehteja ja lukea kirjoja.

Manderin kuvituksia voi nähdä niin Suomessa kuin maailmallakin. Hänen asiakkaitaan ovat muun muassa New York Magazine, Converse, Arla, Rolling Stone Magazine, Fazer, The Wall Street Journal, Finnair, Casamica, Volkswagen, Usborne Publishing ja Hartwall. Kauan sitten Mander on kuvittanut myös Veripalvelun sympaattiset veritipat, jotka ovat vieläkin käytössä!

Sanna Manderin kuvittamat Kontin joulukortti & joulupaperia
Kontin tuttua joulupaperia & uusi joulukortti Tuomaan markkinoilla Helsingissä joulukuussa 2019.