Mitä lahjoitukselleni tapahtuu Kontissa?

Kaisa Rautiainen / Suomen Punainen Risti

Myymällä lahjoitettua tavaraa keräämme varoja Punaisen Ristin auttamistyöhön.

Mahdollisuutta tavaroiden korjaamiseen tai esimerkiksi vaatteiden pesemiseen Konteissa ei ole, joten toivomme lahjoituksena vain ehjää ja siistiä. Katso tarkemmin ››

Kun lahjoitus on tuotu Konttiin, työntekijämme tarkastavat, lajittelevat ja hinnoittelevat sen. Myymme lahjoitukset ensisijaisesti siinä Kontissa, johon ne on lahjoitettu, sillä se on järkevää niin taloudellisesti kuin ympäristönkin kannalta.

  • Valikoimissa on paljon edullisia perustuotteita, jotka löytävät uuden kotinsa usein nopeasti – mutta myös arvokkaampia merkki- ja keräilytuotteita, sillä meille on tärkeää käsitellä tavaroita lahjoittajia ja lahjoitusta kunnioittaen.

Huonekalujen myyntikelpoisuus arvioidaan jo lahjoitus- tai noutohetkellä. Valitettavasti emme voi ottaa lahjoitusta vastaan, jos arvioimme, ettei se löytäisi kauttamme ostajaa.


Lahjoittamalla & ostamalla autat:

Kontin tuloksesta ohjataan 2/3 auttamistoimintaan Suomessa ja 1/3 katastrofirahastoon, jonka varoilla autetaan äkillisissä kriiseissä ja onnettomuuksissa Suomessa ja maailmalla.


Mitä tapahtuu lahjoituksille, joita emme voi myydä?

Vaatteet ja muut tekstiilit

  • Suurimman osan hyväkuntoisista tekstiileistä myymme tavarataloissamme. Lisäksi toimitamme vaatteita Punaisen Ristin vaateapuun. Sen laatuvaatimukset ovat erittäin tiukat, sillä vaatteet tulevat avuntarvitsijoille käyttöön vaikeissa olosuhteissa. Lue lisää Punaisen Ristin vaateavusta ››
  • Lahjoitusten joukossa on myös kuluneita ja likaisia tekstiilejä, joita emme voi myydä tai lähettää vaateapuun. Lisäksi hyväkuntoisetkaan tekstiilit eivät aina löydä kauttamme uutta omistajaa, jolloin niille on kaksi eri reittiä: energiantuotanto Suomessa tai kierrätys tukkumyyntinä Saksaan. Tekstiilin (usein likaisen tai rikkinäisen) päätyminen energiantuotantoon tuo meille jätekustannuksia – ja se on pois avustustyöstä. Siksi osa tavaratalomyynnin ja vaateavun ulkopuolelle jäävistä tekstiileistä myydään Saksaan yhteistyökumppaneille, jotka kierrättävät sellaisenaan käyttökuntoiset tekstiilit kuluttajamyyntiin eri maihin. Lopuista valmistetaan esimerkiksi puhdistusrättejä ja kuitumateriaaleja uusiokäyttöön. Pieni osa päätyy kumppanin kautta energiajakeeksi.

Muut lahjoitustavarat

  • Myymme myös astioita, kodin käyttö- ja sisustustavaroita, kirjoja, urheiluvälineitä, lastentarvikkeita ja huonekaluja. Myyntiin kelpaamattomat kierrätämme mahdollisimman tehokkaasti materiaalina esimerkiksi lasin-, metallin-, paperin-, sekä sähkö- ja elektroniikkaromun keräykseen. Kierrätykseen kelpaamattomat materiaalit päätyvät paikallisen jätehuollon kautta energiajakeeksi tai sekajätteeksi.