Lappeenrannan Kontti kaipaa lisää lahjoitustavaraa

Tällä hetkellä lahjoituksena tarvitaan erityisesti syyskauden vaatteita, kodintekstiilejä ja pienkoneita.

Kontti-päällikkö Tatjana Heinosen mukaan Punaisen Ristin Lappeenrannan Kontti-kierrätystavaratalon toiminta uudessa osoitteessa, Kauppakatu 61, on muuton ja avajaisten jälkeen palannut normaaliin arkeen. Tosin lahjoittajat eivät vielä ole löytäneet uuteen osoitteeseen toivottuun tapaan. Kontti kaipaakin lisää lahjoituksia.

- SPR:n Kontti-tavarataloon lahjoittaminen on hyvä tapa luopua tarpeettomasta tavarasta. Samalla lahjoittaja tukee Punaisen Ristin avustustyötä Suomessa ja maailmalla. Lappeenrannan Kontin tuotosta puolet käytetään Kaakkois-Suomen piirin toimintaan, 25% tilitetään SPR:n katastrofirahastoon ja toiset 25% käytetään Kontti-toiminnan kehittämiseen,Heinonen kertoo.

Kontissa myydään vain lahjoituksena saatua tavaraa. Lahjoitusten tulee olla puhtaita ja hyväkuntoisia. Likaiset ja rikkinäiset lahjoitustavarat tuovat Kontille jätekustannuksia, jotka vähentävät avustustyöhön ohjattavan tuoton määrää. Kontti-kierrätystavaratalon valikoimiin kuuluvat vaatteet, huonekalut, kodinesineet ja -tekstiilit, lastentarvikkeet, lelut, kirjat sekä urheiluvälineet. Kontti ei vastaanota myyntikelvottomia tai tavaratalon tuotevalikoimaan kuulumattomia tavaroita, esimerkiksi atk-laitteita tai isoja kodinkoneita.

Lahjoitustavaroiden vastaanotto

Lahjoitustavaroita voi tuoda Konttiin tavaratalon aukioloaikoina arkisin kello 9–18 ja lauantaisin kello 9–15. Isokokoiset lahjoitukset, kuten huonekalut voi tuoda Mutkakadun puolelta, talon päädyssä sijaitsevan lastauslaiturin kautta. Lisäksi lastauslaiturin yhteydessä olevaan Kontti-keräyslaatikkoon voi jättää muovipussiin pakattuja tekstiilejä myös kierrätystavaratalon aukioloaikojen ulkopuolella.

Kontin noutopalvelusta voi varata noutoajan huonekalulahjoituksille. Noutopalvelu noutaa veloituksetta huonekalut ja suuret lahjoituserät Lappeenrannan kaupunkialueelta, noin 10 kilometrin säteellä Kontista.