Kymmenvuotias Rovaniemen Kontti on kehittyvä kolmannen sektorin työllistäjä

Sijainti:
Teollisuustie 13, 96320, Rovaniemi

Kontti-kierrätystavaratalo Rovaniemellä tulee toimineeksi huhtikuussa 10 vuotta. Kontti juhlii kymmenvuotissynttäreitään to–la 25.–27.4. Vuosien varrella Kontti on kehittänyt aktiivisesti työllistämistoimintaansa.

Nyt työllistämisessä korostuu työn ja koulutuksen yhteensovittaminen. Viime vuodesta alkaen Rovaniemen Kontissa on mahdollisuus opiskella työn ohella merkonomiksi. Seuraava merkonomikoulutus alkaa ensi syksynä. Kahden vuoden opintojakson aikana opiskelijat suorittavat liiketalouden perustutkinnon tai osan siitä. Koulutus on suunniteltu yhteistyössä Lapin ammattiopiston ja TE-toimiston kanssa.

Kontti tarjoaa työntekijöilleen myös lyhytkestoisempia työllistymistä edistäviä koulutuksia. Viime vuosina Kontissa on järjestetty esimerkiksi työturvallisuuteen ja myymäläturvallisuuteen liittyviä kursseja. Kontin hygieniapassi- ja anniskelupassikoulutukset ovat olleet suosittuja työntekijöiden keskuudessa.

Kontissa työntekijät saavat valmiuksia työelämään ja tukea työnhakuun

Konttiin rekrytoidaan työnhakijoita, joilla on mahdollisuus korkeimpaan korotettuun palkkatukeen ja jotka ovat olleet pois työelämästä yli kahden vuoden ajan. Heille Kontti on siirtymävaihe kohti avoimia työmarkkinoita.

-      Työntekijöiltämme odotetaan konkreettista tavoitetta tai suunnitelmaa tulevaisuudelle. Meidän tehtävämme Kontissa on auttaa ja rohkaista heitä tässä henkilökohtaisessa prosessissa. Tavoitteenamme on, että työntekijöillemme syntyisi halu kehittyä ja oppia uutta. Silloin he löytävät tiensä itse, projektipäällikkö Janne Pulkkinen kertoo.

Viime vuoden aikana Rovaniemen Kontissa työskenteli kaikkiaan 86 henkilöä. Kerrallaan Kontin henkilöstömäärä on keskimäärin 30. Työllistämisasioissa Kontti tekee tiivistä yhteistyötä TE-toimiston kanssa. Lapin ELY-keskus tukee Rovaniemen Kontin työllistämistoimintaa kolmevuotisella projektirahoituksella.

Rovaniemen Kontti