Kuopion uusi Kontti avattiin 21.11.2019

Kun Kuopion Kontti muutti uusiin tiloihin kauppakeskus Hermaniin, avajaisia juhlittiin useampana päivänä.

Kuopion Kontti: löytöjä miestenosastolla
Anssi etsi löytöjä urheiluvaateosastolta.


Hermanin käytävillä nähtiin aika monessa kassissa Kontin joulupaperia.

Hyvällä paikalla, helppo tulla

Kuopion Kontin uuden liiketilan avajaisia vietettiin kolmen päivän juhlilla marraskuun lopussa. Uusi Kontti on helppo löytää kauppapaikka Hermanista, ja myymälään pääsee kätevästi myös kauppakeskuksen sisäkäytävältä.

Muissa Konteissa on juhlittu joulun avajaisia jo edellisellä viikolla, mutta Kuopiossa joulu startataan muuton vuoksi vasta avajaisten yhteydessä. Joulu onkin vallannut kattavasti koko myymälän, ja Kontin suosittua joulupaperia on jaossa kassalla.

Myymälässä on jo heti kymmeneltä paljon porukkaa: ensimmäisenä avajaispäivänä uudessa Kuopion myymälässä järjestetään asiakkaille kakku- ja kahvitarjoilu. Täytekakkua on varattu 600:lle hengelle, ja se tekee todella kauppansa.

Tarjoilupöydän takaa löytyy Kontissa oppisopimuksella työskentelevä Henri, joka on tullut Konttiin viime keväänä ensin työkokeiluun ja jäänyt opiskelemaan. Hän valmistuu oppisopimuspaikan kautta merkonomiksi ja haaveilee tulevaisuudessa olevansa vaikkapa vaateliikkeessä töissä. Toisena avajaispäivänä vietetään Löytöjen perjantai -tapahtumaa, jonka Henri on suunnitellut osana opintojaan: myymälään on piilotettu 10 kpl lahjakorttiin oikeuttavia yllätyskortteja.

"Toivoisin, että varsinkin nuoret miehet löytäisivät second-hand-myymälät entistä useammin. Tarjolla on vaikka minkälaisia löytöjä, persoonallisista asuista ihan arjen perusvaatteisiin", Henri toteaa.

Kakkutarjoilua Kuopion Kontin kirjaosastolla avajaispäivänä
Henri on Kontissa oppisopimuksella ja osallistui avajaistorstaina kakkutarjoiluihin.

Löytöjä liikuntaan ja lapsille

Urheiluvaatteiden osastolla Anssi (kuva ylhäällä) tutkii hienoa Adidaksen retrotakkia, mutta se on harmillisesti hänelle liian iso. Anssi kertoo käyvänsä Kontissa usein vilkaisemassa, löytyykö aarteita. Vaikka retropusakka jääkin tällä kertaa odottelemaan seuraavaan omistajaansa, Anssi toivoo vielä löytävänsä jotain lapsille. "Uusi myymälä on mukavan avara, näyttää mahtuvan paljon porukkaa kerralla!" 

Kassajonosta löytyy Veera (kuva sivun alaosassa), joka on ilokseen löytänyt lapsille paljon vaatetta. Hän on osunut paikalle sattumalta: "En tiennyt, että myymälä oli muuttanut, joten olipa mukava yllätys. Vanhassa tuli harvemmin käytyä, mutta täällä varmaan useammin. Kivat, isot tilat!"

Naisten vaateosastolla kiertelevä Kaarina on jo löytänyt lapsenlapsille lähetettäväksi värikkään, rubikinkuutiomaisen laukun sekä itselleen kauniit kengät, jotka sopivat myös tanssilattioille. Kaarina on Kontin vakioasiakkaita, ja toteaa, että uusi myymälä on entistä paremmalla paikalla. "Kahvilakin ihan vieressä, niin voi vähän levähtää shoppailun lomassa", hän naurahtaa.


Kaarina löysi mieluisia ostoksia itselle ja lapsenlapsille.

Kolmen päivän avajaiset

Kolmantena avajaispäivänä vietetään vielä Lasten lauantaita, jonka tapahtumat on suunnitellut Katri, Kontin toinen oppisopimuslainen. Lauantain tapahtumassa mukana ovat SPR:n Reddie-koira ja Jonna-täti, ja tarjolla on muutakin mukavaa ohjelmaa (ja tietenkin pillimehua) lapsille.

Uusi myymälä sai paljon kiitoksia

Kuten aiemmin Turun myymälän muuttaessa kaikki haastatellut olivat samaa mieltä siitä, että uusi myymälä on valoisa ja avara. Lisäksi todettiin, että uusi liiketila on varsin hyvällä paikalla – ei vain siksi, että ollaan Hermanissa vaan myös siksi, että ollaan hyvässä kohtaa kauppakeskusta, kun sisäänkäynnit myymälään ovat sekä kauppakeskuksen käytävältä että parkkipaikalta.

Mukavat palautteet otetaan Kontissa ilolla vastaan. "Tämä on hienoa kuulla, sillä asiakkaidemme vuoksihan näitä muuttopäätöksiä teemme. On ihana huomata, että asiakkaat ovat löytäneet uuteen paikkaan hyvin ja sana on kulkenut kaupungilla. Kiitos kaikille, jotka olitte mukana avajaisissa – ja tervetuloa uudelleen", kertoo koko Kontti-ketjun ketjuohjauksen päällikkö Tiina Sippula.

Tiesitkö?

  • Myymälän edessä on runsaasti parkkitilaa ja lahjoituslaatikot löytyvät kätevästi parkkipaikan laidalta. Niihin voi jättää lahjoituksia silloin, kun myymälä on suljettuna. Katso kuva myymälän omalta yhteystietosivulta ››
  • Kuopion Kontilla (kuten muillakin myymälöillä) on omat Facebook-sivut. Kurkkaa tänne ›› 


Veera löysi mm. lapsille vaatteita. Takana jonossa Vincenzo.

SPR Kontti-secondhand-myymälän naisten osastoa ja talvivaatteita Kuopiossa