Kuopion Kontti järjestää 15.2. tavarakeräyksen Varkaudessa ja Leppävirralla

Sijainti:
Käsityökatu 21-27, 78200, Varkaus

Kontti-autoon voi lahjoittaa ehjiä ja puhtaita tavaralahjoituksia.

Punaisen Ristin Kontti-kierrätystavaratalo järjestää tavarankeräyksen Varkaudessa ja Leppävirralla lauantaina 15.2. Varkaudessa Kontti-auto päivystää Prisman edustalla klo 10:00–11:30 ja Leppävirralla S-Marketin edustalla klo 12:30–13:30.

Kontti-autoon voi lahjoittaa hyväkuntoista käsin kannettavaa tavaraa, kuten vaatteita, kenkiä, astioita ja kodinesineitä, tekstiilejä ja pienikokoisia huonekaluja. Lahjoitukset kannattaa tarkistaa huolella, sillä rikkinäiset ja likaiset tavarat tuovat Kontille vain ylimääräisiä jätekuluja.

Lahjoittaja auttaa

Luopumalla tarpeettomista tavaroistaan lahjoittaja tukee samalla Punaisen Ristin avustustyötä. Kontin tuloksesta puolet jaetaan Punaisen Ristin piireille, jotka tukevat varoilla paikallisosastojen vapaaehtoistoimintaa. Neljännes tuloksesta tilitetään Punaisen Ristin katastrofirahastoon ja neljännes varataan Kontti-ketjun kehittämiseen.  

Suurin osa lahjotustavarasta myydään Kuopion Kontissa. Osa vaatteista toimitetaan Punaisen Ristin logistiikkakeskukseen, josta niitä lähetetään maailmalle sotien ja luonnonkatastrofien uhreille. Viime vuonna Punainen Risti toimitti vaateapua Sierra Leoneen, Kazakstaniin ja Mongoliaan.