Kontti-verkkokauppa tulossa

Kontin verkkokaupan varastolla jo odotellaan kaupan avautumista.

Kontti-webshopissa tarjolla alkuun mm. astioita, sisustustavaroita, huonekaluja ja urheiluvälineitä. Second-hand-verkkokauppa, joka tekee hyvää.

Päivitetty 1/2021: verkkokaupan avaaminen on hieman viivästynyt alun perin suunnitellusta (syksy 2020). Tiedotamme lisää lähiaikoina.

 

Alkuperäinen tiedote:

Vähittäiskaupan digitalisaation ja verkko-ostosten kasvupyrähdyksen myötä myös Kontin toimintaa päivitetään: tavoitteemme on avata Kontti-ketjuun myös verkkokauppa syksyllä 2020.

”Halusimme tuoda tavaratalojemme rinnalle verkkokaupan, jonka avulla tavoitamme paikkakunnasta riippumatta vastuullisesta kuluttamisesta kiinnostuneet suomalaiset. Pyrimme luomaan lifestyle-verkkokaupan, jossa yhdistyvät tavaroiden uusiokäyttö ja Punaisen Ristin avustustyön tukeminen. Tämän lisäksi verkkokauppa luo uudenlaisia työpaikkoja ihmisille, joiden työllistyminen on yhteiskunnallisesti merkityksellistä”, kuvailee Kontti-ketjun johtaja Sari Nikkola.

Tuotevalikoima sisältää alkuun sisustus- ja lifestyle-tuotteita kuten astioita, sisustustavaroita, huonekaluja sekä urheiluvälineitä, ja valikoimaa laajennetaan vaiheittain. Verkkokauppa toteutetaan yhteistyössä IT-palveluja ja ohjelmistotuotteita tarjoavan Solteq Oyj:n kanssa.

”Kontin verkkokaupan erityispiirteenä on laaja valikoima yksittäisiä, yksilöllisiä tuotteita. Tämä nostaa vaatimustasoa hakumoottorin ja tuotesuodattimien käytettävyyden osalta. Yksittäisistä tuotteista koostuva valikoima tuo myös omat haasteensa verkkokaupan päivittäiseen operointiin, joka on pidetty mahdollisimman suoraviivaisena. Verkkokauppa rakennetaan yhteensopivaksi jo aiemmin toimittamiemme toiminnanohjaus- ja kassajärjestelmien kanssa. Pilvipohjainen Magento-alusta tarjosi tähän parhaat edellytykset”, summaa Solteqilla verkkokauppaprojektista vastaava Kari Saarela.

Vastuullinen kuluttaminen kiinnostaa suomalaisia yhä enenevässä määrin, mikä näkyy muun muassa vuosittain kasvavissa Kontti-tavaratalojen kävijämäärissä. Vuonna 2019 Kontti-tavarataloissa vieraili yli miljoona suomalaista, ja tuotteita myytiin yli 3,6 miljoonaa. Lue lisää Kontin vuosiraportista.

”Verkkokaupan rakentaminen on kaiken kaikkiaan sujunut oikein mukavasti”, kertoo Kontin verkkokauppapäällikkö Sari Vahtera. ”Aiemminhan olemme myyneet verkossa myös huutokaupat.comin kautta ja meillä on kauppapaikka myös Tori.fi:ssä. Myös näille kanaville jää oma roolinsa jatkossakin.”

Lisätietoja antavat ketjuohjauksen päällikkö Tiina Sippula ja Kontti-ketjun johtaja Sari Nikkola (yhteystiedot ››) sekä Solteqilta viestintäjohtaja Christa Tavan / Solteq Oyj (puh: 050 527 6127, sähköposti: christa.tavan@solteq.com).

Solteq on pohjoismainen IT-palveluiden ja ohjelmistoratkaisujen tarjoaja, joka on erikoistunut liiketoiminnan digitalisaatioon sekä toimialakohtaisiin ohjelmistoihin. Keskeisiä toimialoja, joista yhtiöllä on pitkäaikainen kokemus, ovat kauppa, teollisuus, energia ja palvelut. Solteq toimii Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Puolassa sekä Iso-Britanniassa. Yhtiön palveluksessa työskentelee 600 IT-alan ammattilaista.