Kontissa tavaran elinkaari jatkuu

Kontissa kaikki lahjoitukset tarkistetaan ja huolletaan

Tarpeettomia, mutta hyväkuntoisia tavaroita kannattaa aina tarjota Konttiin.

Punaisen Ristin Kontti-kierrätystavarataloon lahjoittaminen on hyvä tapa luopua tarpeettomasta tavarasta. Samalla lahjoittaja tulee tukeneeksi Punaisen Ristin avustustyötä Suomessa ja maailmalla.

Kontin ilmainen noutopalvelu toimii kaupunkialueella.

-      Enimmäkseen noudamme kotitalouksien ylimääräisiä huonekaluja, mutta noutopalvelumme on ottanut vastaan myös suuria eriä sekalaista tavaraa. Yleensä tavaraeriä meille lahjoittavat taloyhtiöt ja kuolinpesät. Suuresta tavaraerästä sovitaan aina erikseen. Noutopalvelun henkilökunta arvioi lahjoituksen kunnon paikan päällä, Kuopion Kontti-päällikkö Anna-Reeta Buchen kertoo.

Useimmiten hyväkuntoinen lahjoitus löytää uuden omistajansa nopeasti. Viime vuonna esimerkiksi Kuopion Kontissa yli 250 000 tavaran elinkaari jatkui myynnin kautta.

Rikkinäiset tai likaiset lahjoitukset ovat Kontille kuitenkin ongelmallisia, sillä ne päätyvät vain jätteeksi. Osa lahjoituksista ei käy kaupaksi hyväkuntoisenakaan.

-      Ajan kuluessa tavaroiden käyttötarve muuttuu. Kontin ei kannata ottaa vastaan sellaista tavaraa, jota ei kukaan halua ostaa. Siksi joudumme kieltäytymään tietyistä, sinällään hyväkuntoisista lahjoituksista. Puhelinpöydät, laverisängyt, 80-luvun kirjahyllyt tai tietosanakirjat eivät liiku edes uudenveroisina. Nämä tavarat ovat palvelleet oman aikansa toimintoja, eikä niille ole nykyään enää käyttöä, Buchen kuvailee.

Tällä hetkellä Konttiin kaivataan syys- ja talvisesongin mukaisia lahjotuksia, kuten talviurheiluvälineitä ja talvikenkiä. Kokopuiset pienikokoiset huonekalut käyvät Kontissa kaupaksi milloin vain.

Lahjoituksia voi tuoda suoraan Kontti-tavarataloon tai niitä voi jättää huolellisesti pakattuna keräyslaatikoihin.

Keräyslaatikoiden sijainnit

Noutopalvelun kuljetusetäisyydet löydät Konttien sivuilta