Kelpo tuloksia Väylä tulevaisuuteen -hankkeesta

Sijainti:
Isokatu 47, 90100, Oulu

Kolmevuotinen hanke työllisti ja koulutti 53 työtöntä

Väylä tulevaisuuteen -päätösseminaari

Pohjois-Pohjanmaan Työ- ja elinkeinotoimisto to 21.11. klo 8:30–12

Seminaarin aiheita mm.
- Työn ja koulutuksen yhteensovittaminen
- Väylä tulevaisuuteen -hankkeen tulokset
- Henkilöstön rekrytointi ja työllistämisen tukitoimenpiteiden hyödyntäminen

Kolmevuotinen hanke työllisti ja koulutti 53 työtöntä

SPR:n Kontti – Väylä tulevaisuuteen -hanke tarjosi työ- ja koulutusmahdollisuuden 64 työttömälle. Heistä 53 suoritti myynnin ammattitutkinnon tai osatutkinnon Punaisen Ristin Kontti-kierrätystavaratalossa. ESR-rahoitteinen työllistämishanke päättyy vuodenvaihteessa. 

Osallistujat jaettiin kahteen eri ryhmään.

- Myynnin ammattitutkinnon koulutukset suunnattiin alaa vaihtaville työnhakijoille sekä heille, joilla ei ole nykypäivän työmarkkinoita vastaavaa tutkintoa. Myynnin osatutkintoa tarjottiin alle 25-vuotiaille nuorille, joilla tutkinnon tai työkokemuksen puute on vaikeuttanut työllistymistä, projektipäällikkö Tellu Mattila kertoo.

Nuorille suunnatut koulutukset kestivät kuudesta kahdeksaan kuukautta ja myynnin ammattitutkinnon koulutukset noin vuoden. Koulutukset sisälsivät myynnin ja asiakaspalvelun tehtäviä Kontissa ja Oulun aikuiskoulutuskeskuksen järjestämiä teoriaopintoja.

Hankkeen tavoitteena oli löytää uusia toimintatapoja koulutuksen ja palkkatuetun työn yhdistämiseen. Malli osoitti toimivuutensa Kontissa.

- Koulutuksen kesto ja sisältö osoittautuivat sopiviksi. Kontissa on luontevaa tarjota myynnin ammattitutkintoa, sillä monet työtehtävämme antavat valmiuksia kaupan alalle. Mallia voi kuitenkin soveltaa muihinkin aloihin välityömarkkinoilla, Mattila kertoo.

Mattila kuvaa tämänhetkisiä tunnelmia haikeiksi.

-  Olen tyytyväinen siihen, että onnistuimme kouluttamaan ja työllistämään niin monta osallistujaa. Erityisen onnellinen olen niistä hetkistä, kun ihminen alkoi koulutuksen aikana jälleen luottaa omiin kykyihinsä. Usko sopivan uran löytymiseen oli monilla vähitellen kadonnut. 

Avoin päätösseminaari pidetään Pohjois-Pohjanmaan Työ- ja elinkeinotoimistossa 21.11.

- Toivon seminaariin erityisesti työnantajia avoimilta työmarkkinoilta. Kolmannen sektorin toimijat ovat luotettavia kumppaneita rekrytoinneissa.