Espooseen avattava Kontti kaipaa lahjoituksia

Kaisa Rautiainen
Kuvaaja: Kaisa Rautiainen

Punaisen Ristin Kontti-ketju avaa maaliskuussa uuden kierrätystavaratalon Espoon Muuralaan. Tavaratalon sisäpuolelle sijoitettuihin keräyslaatikoihin voi jo nyt tuoda lahjoituksia arkisin klo 9-15 välisenä aikana.

Punaisen Ristin Kontti-ketju avaa maaliskuussa uuden kierrätystavaratalon Espoon Muuralaan. Tavaratalon sisäpuolelle sijoitettuihin keräyslaatikoihin voi jo nyt tuoda lahjoituksia arkisin klo 9-15 välisenä aikana. Suurikokoiset lahjoitukset pyydetään tuomaan tavaratalon lastauslaiturin kautta. Huonekaluja varten Espoon Kontti tarjoaa myös maksuttoman noutopalvelun, joka toimii Espoon ja Helsingin alueilla.

- Lahjoituksien tarve on tällä hetkellä suuri, sillä uutta tavarataloa varten tarvitsemme myyntiin puhdasta ja hyväkuntoista tavaraa, kertoo Espoon Konttipäällikkö Pauliina Jalola.

Kontti vastaanottaa vain hyväkuntoisia lahjoituksia

Konttiin voi lahjoittaa ehjiä ja puhtaita vaatteita, asusteita, astioita, kodintarvikkeita, kirjoja, leluja ja huonekaluja. Kontti ei voi vastaanottaa myyntikelvottomia tai tavaratalon valikoimaan kuulumattomia tavaroita, kuten esimerkiksi suurikokoisia kodinkoneita tai atk-laitteita.

Ainoastaan hyväkuntoiset lahjoitukset voidaan myydä tai toimittaa avustuskohteisiin. Likaisista ja rikkinäisistä lahjoitustavaroista aiheutuu Kontille jätekustannuksia, jotka taas vähentävät avustustyöhön ohjattavan tuoton määrää.

Lahjoittamalla tekee hyvää

- Kontin toiminnassa erityisen hienoa on se, että lahjoittamalla tarpeetonta tavaraa, samoin kuin ostamalla Kontista, auttaa samalla hädässä olevia ihmisiä täällä Suomessa ja maailmalla, Jalola toteaa.

Kontin tulos ohjataan Punaisen Ristin avustustyöhön Suomessa ja maailman kriisikohteissa. Lisäksi Kontti tuottaa vaateapua, jota Punainen Risti jakaa katastrofialueilla.

Espooseen avattava Kontti on ketjun yhdestoista kierrätystavaratalo. Muut Kontti-tavaratalot sijaitsevat Vantaalla, Turussa, Tampereella, Lahdessa, Joensuussa, Kuopiossa, Lappeenrannassa, Porissa, Oulussa ja Rovaniemellä.

Punaisen Ristin Kontti, Espoo
Nimismiehenpelto 6, 02770 Espoo
Noutopalvelu huonekaluille: 040 845 6987

Espoon Kontti järjestää keräyksen Kirkkonummen Prisman edessä (Munkinmäentie 29) lauantaina 7.2. klo 11-15.