Espoon Kontti yllätti asiakkaat raikkaudellaan ja avaruudellaan

Kaisa Rautiainen
Kaisa Rautianen
Kaisa Rautiainen
Kaisa Rautiainen
Kaisa Rautiainen
Sijainti:
Nimismiehenpelto 6, 02770, Espoo

Kontti avasi ovensa Espoossa torstaina 19.3.

Espoon Kontin avajaiset jatkuvat lauantaihin 21.3. saakka.

Perjantaina 20.3.
Punaisen Ristin vapaaehtoiset esittelevät toimintaansa
Lauantaina 21.3.
Kontissa vietetään lastenpäivää.

Punainen Risti avasi yhdennentoista Kontti-kierrätystavaratalon Espoon Muuralaan. Ensimmäinen päivä Kontissa alkoi vilkkaasti: asiakkaita virtasi Konttiin ovien avaamisesta aina iltaan saakka.

Suomen Punaisen Ristin pääsihteeri Kristiina Kumpula korosti avajaispuheessaan Kontin roolia osana Punaisen Ristin auttamisen ketjua. Kontin toiminnassa toteutuu kestävä kehitys. Samalla kierrätystavaratalot mahdollistavat järjestön toiminnan Suomessa ja maailmalla, sillä Kontin tulos käytetään Punaisen Ristin avustustyöhön. Hän kiitti puheessaan Espoon Kontin yhteistyökumppaneita, vapaaehtoisia ja työvoimaviranomaisia.

Kutsuvieraana paikalle saapunut Tuulia Rauhala-Kaltio kehui uutta Konttia raikkaaksi ja siistiksi.

- Kuntakokeilu-projektin yrityskoordinaattorina olen ohjannut monia työnhakijoita Konttiin. Kontti on kuin mikä tahansa kauppa - toiminta on hintalappuja myöten ammattimaista. 

Rock'n'roll-tanssiyhtye Province Rock Boys Sixties viihdytti avajaisissa juhlayleisöä. Lisäksi Kontti oli varannut täytekakkua 1500 ensimmäiselle asiakkaalle. Kahvitarjoilussa auttoivat Espoon osastojen vapaaehtoiset. Tehtävään ryhtyi myös Kehä-Espoon osaston vapaaehtoinen Heikki Paajanen.

- Kakkua riittänee vielä illaksi. Tarjoileminen on ollut kivaa, mutta kiireistä.

Kirpputorit kuuluvat Pirkko ja Osmo Turusen elämäntapaan. Myös Kontti on heille ennestään tuttu: aiemmin he ovat asioineet Joensuun Kontissa kesämökillä lomaillessaan. Kirkkojärveläinen pariskunta on iloinen saadessaan oman Kontin Espooseen.

- Kirpputoreihin verrattuna Kontissa myydään hyvää tavaraa, sillä kaikki tarkistetaan ja huolletaan.

Hanna Lahti ompelee lasten vaatteita ja löysi Kontista sylillisen retrokankaita.  Hanna yllättyi Espoon Kontin avaruudesta.

- Kontti ei ole lainkaan ahdas ja luolamainen, vaan avara ja ilmava. Täällähän on helppo asioida.

Kontti-kierrätystavaratalo
Nimismiehenpelto 6 (Muurala)
02770 Espoo

Avoinna ma–pe 9–20, la 10–17, su 12–16

Espoon Kontti