10-vuotias Porin Kontti juhlii

Sijainti:
Sepänpellontie 2, 28430, Pori

Kontti viettää 10-vuotissyntymäpäiviään to–la 24.–26.1. ja tarjoaa täytekakkukahvit asiakkailleen pe 25.1.

Kymmenen toimintavuotensa aikana Porin Kontin asema on vakiintunut toimialueensa keskeisenä kierrätetyn tavaran kauppana. Viime vuosina kierrätysajattelu on näkynyt Kontissa vilkastuneena kaupankäyntinä.

- Lisäksi Kontissa asioiminen tuo hyvän mielen, sillä ostamalla ja lahjoittamalla tulee samalla tukeneeksi Punaisen Ristin avustustyötä, Gressmann kertoo.

Myös kulutuskäyttäytymisen muutokset näkyvät Kontin tavaravirrassa.

- Olemme kiitollisia siitä, että nykyään meille lahjoitetaan jopa täysin uusia tuotteita. Hyväkuntoisten lahjoitusten avulla voimme toteuttaa perustehtäväämme ja tuottaa varoja Punaiselle Ristille.Toisaalta tekstiilien heikentynyt laatu näkyy päivittäin lajitteluosastollamme. Vaatteita ei valmisteta enää kestämään, Gressmann kuvailee.

Kontti on merkittävä kolmannen sektorin työllistäjä

Kontti työllistää henkilöitä, jotka ovat olleet pitkään työttömänä. Viime vuonna Porin Kontissa työskenteli erilaisin tukimuodoin 107 henkilöä. Gressmannin mukaan Kontissa työntekijät saavat valmiuksia työelämään, tukea työnhakuun ja ammattitaitoa vahvistavaa koulutusta.

- Kymmenen vuoden aikana työllistämistoimintamme on kehittynyt huimasti. Työn ja koulutuksen yhteensovittaminen on tätä päivää. Kontin työntekijöillä on mahdollisuus ammatillisten opintojen suorittamiseen Kontti-työjakson aikana.

Työllistämisasioissa Kontti tekee tiivistä yhteistyötä Porin seudunTE-toimistojen kanssa. Satakunnan Ely-keskus tukee Porin Kontin työllistämistoimintaa 5-vuotisella projektirahoituksella.

Porin Kontti

Olemme kiitollisia siitä, että nykyään meille lahjoitetaan jopa täysin uusia tuotteita. Toisaalta tekstiilien heikentynyt laatu näkyy päivittäin lajitteluosastollamme. Vaatteita ei valmisteta enää kestämään.