Siilinjärven Kontti-myymälän aukioloajat pitenevät

Sijainti:
Asematie 11, 71800, Siilinjärvi
Kontti-myymälä Siilinjärvellä

Siilinjärven Kontissa myydään vain Punaiselle Ristille lahjoitettua ehjää ja puhdasta tavaraa: vaatteita, kodin käyttötavaroita, lasten tarvikkeita, urheiluvälineitä, astioita ja kirjoja. Lahjoittajat ja asiakkaat ovat mukana tukemassa Punaisen Ristin toimintaa, sillä Kontin tuotto käytetään avustustyöhön Suomessa ja maailmalla. Siilinjärven Kontin tuotosta 50 prosenttia ohjataan Punaisen Ristin Savo-Karjalan piirin toimintaan, 25 prosenttia SPR:n katastrofirahastoon ja loput 25 prosenttia Kontti-toiminnan kehittämiseen.

Siilinjärvellä sijaitseva Punaisen Ristin Kontti-myymälä on syyskuun alusta lähtien arkisin kaksi tuntia pidempään auki. Myymäläpäällikkö Merja Voutilaisen mukaan aukioloaikoja muutetaan vastaamaan asiakkaiden toivetta. Siilijärven Kontti on 1.9. alkaen avoinna maanantaista perjantaihin klo 9-18 ja lauantaisin klo 9-15.

Konttiin lahjoitettujen tuotteiden elinkaari jatkuu

Konttiin ohjautuvat käytetyt tavarat jatkavat elämäänsä joko päätymällä kuluttajalle uuteen käyttöön tai kansainväliseen vaateapuun. Myymälässä kiinnitetään huomiota erityisesti tuotteiden kiertoon. Kontissa ei ole myynnissä likaisia tai rikkinäisiä tavaroita ja esimerkiksi vaatteet silitetään tarvittaessa. Houkutteleva tuotteiden esille laitto, selkeä myymäläilme ja siistit tilat edesauttavat mahdollisimman monen tavaran kiertokulun jatkumista.

Konttiin lahjoitettujen vaatteiden elinkaari saattaa jatkua myös kansainvälisen vaateavun kautta. Kontista lähetetään vaateapuun soveltuvia vaatteita SPR:n logistiikkakeskukseen, jossa niistä kootaan avustuspaaleja. Logistiikkakeskuksesta vaatepaalit matkaavat tarvittaessa kriisialueille. Kansainväliseen apuun lähetettävien vaatteiden laatukriteerit ovat erittäin tiukat. Vaatteiden tulee ehdottomasti olla puhtaita ja ehjiä, sillä kriisialueilla ei ole mahdollisuutta pestä ja korjata vaatteita.

Siilinjärven Kontti-myymälä