Lahden Kontti

Sijainti:
Ajokatu 65, 15500, Lahti

Avoinna ma–pe klo 9–18 | la klo 9–16

 

Lahjoita Lahden Konttiin

1. Tuo lahjoituksesi aukioloaikoina myymälään. Otamme vastaan vain puhdasta ja ehjää lahjoitustavaraa. Henkilökuntamme palvelee tarvittaessa.

2. Tuo lahjoitus keräyslaatikkoon Kontti-myymälälle (Ajokatu 65). Jos keräyslaatikko on täynnä, kannattaa lahjoitukset tuoda myöhemmin. Laatikon viereen lahjoituksia ei kannata jättää, ettei tavaran kunto vahingoitu. Kun jätät lahjoituksesi myymälään tai keräyslaatikon sisälle, varmistat myös, että se menee perille.

  • Huomioithan, että K-Citymarket Paavolassa sijainnut laatikko on poistettu.

3. Tilaa ilmainen noutopalvelu huonekaluille. Ota yhteys asiakaspalveluun puh. 040 737 9821. Noudamme huonekaluja veloituksetta Lahden kaupunkialueella n. 20 km:n etäisyydellä Kontista. Huonekalunoudon yhteydessä voit lahjoittaa myös muutakin tavaraa, kuten astioita, kodinesineitä ja tekstiilejä. Noudamme myös hyväkuntoista kuolinpesän irtaimistoa erikseen sovittaessa. Päätös lahjoituksen vastaanottamisesta tehdään noutohetkellä.

Kontti tuottaa varoja Punaisen Ristin avustustyöhön. Tuloksestamme 2/3 jaetaan vapaaehtoistoiminnan tukemiseen Suomessa ja 1/3 katastrofirahastoon. Katso, mitä Konttiin voi lahjoittaa ››

Ostokset kotiovellesi

Kun hankit Kontista isokokoisia tuotteita tai ostoksia on paljon, niiden kuljetus kotiin voi olla haaste. Kontissa voit tilata maksullisen kotiinkuljetuksen. Lisätietoja palveluista saat kaupanteon yhteydessä.

Töihin Lahden Konttiin?

Rekrytoimme jatkuvasti pitkään työtä etsineitä. Tarjoamme osa-aikatyötä määräaikaisessa työsuhteessa. Voit hakea meille töihin, jos sinulla on mahdollisuus palkkatukeen. Kontissa voit työskennellä myös työkokeilussa. Kontin työntekijänä saat monipuolista kokemusta esimerkiksi kaupan alan tehtävistä. Näin haet töihin Lahden Konttiin: Ota yhteys omaan TE-toimistoon ja kerro kiinnostuksestasi työskennellä Kontissa. Lisätietoja saat myös numerosta 040 588 0059.

Yhteystiedot

  • Asiakaspalvelu, huonekalujen noutopalvelu: 040 737 9821
  • Töihin Konttiin: Riikka Aaltonen, 040 588 0059
  • Kontti-päällikkö Sari Luuppala 040 537 7839
  • Sähköpostit: etunimi.sukunimi (at) punainenristi.fi
  • Palautetta Konttiin voit lähettää täältä.
  • Laskutustiedot löydät täältä ›› (Laskuun kustannuspaikkanumero: Lahti 4301 sekä tilaajan nimi.)

Arkiston aarteita Lahden Kontista

Tiesitkö? 

  • Lahdessa on ollut myös pienempi "Kontti-Putiikki". Se palveli viisi vuotta torin laidalla Vapaudenkadulla, mutta suljettiin syksyllä 2013. Edellisenä vuonna Launeelle avatun isomman myymälän asiakasmäärät olivat kasvaneet tasaisesti, ja kaikki toiminta päätettiin keskittää sinne.


Kuvat: Aleksi Valmunen ja Jasmin Rauha

Vuonna 2013 Lahden Muotoilu- ja taideinstituutin opiskelijat loivat muotia yhteistyössä Kontin kanssa. Muoti- ja vaatetussuunnittelun opiskelijoiden muotoilemat takit myytiin Kontissa järjestetyn "DIY-muotinäytöksen" jälkeen. Lehtori Minna Cheung oli tyytyväinen yhteistyöhön:

Kontin ja Muotoiluinstituutin muoti- ja vaatetussuunnittelun yhteistyö oli erittäin antoisaa oppimista opiskelijoille. Se tarjosi erilaisen suunnitteluprosessin, kun liikkeelle lähdettiin jo olemassa olevista tuotteista. Tehtävänä oli muokata uudennäköisiä ja mielenkiintoisia vaatteita tuotteista, jotka eivät olleet kovin muodikkaita.

Hiihtoasuja, pipoja ja muita talvivarusteita menneiltä vuosikymmeniltä

Hiihtomeiningeissä keväällä 2019! Lahden Kontissa on usein kisahuumaa ja näyttäviä esillepanoja hiihtokisojen aikaan. Aiemmin julkaistussa artikkelissa todettiinkin, että

Meiltä löytyy esimerkiksi kisalaukkua vuodelta 1978 sekä mitä hullumpia toppahaalareita. Myös karvalakkeja on, jos joku kaipaa sellaista mielensäpahoittajan metsäkatsomoon!

Vintagen viemää -tapahtumassa (4/2014) nähtiin mm. vapaaehtoisvoimin järjestetty muotinäytös sekä laaja valikoima menneiden aikojen muotia ja tavaraa. Tapahtuman ammattitutkintonsa näyttötyönä järjestänyt Mari Pietilä sai idean näytökseen käsitellessään lahjoitustavaroita Kontissa:

Idea vintageaiheisesta muotinäytöksestä lähti eräästä Konttiin lahjoitetusta asusta. Sen kangas ja leikkaus kiehtoivat minua kauneudellaan.

Huhtikuussa kisattiin myös Taitaja-kisassa. Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma, ja 2014 se järjestettiin Lahden Urheilu- ja messukeskuksessa. Silloin tuomarit totesivat, että

"Kierrätysaihe somistusalan kilpailussa jakaa mielipiteet. Kierrätys on kuitenkin nouseva trendi, joka näkyy myös vähittäiskaupan visuaalisessa myyntityössä. Kierrätystavaralla somistaminen on haasteellista ja siten se tuo kilpailijoiden väliset tasoerot selkeästi esiin.".

Kontti näkyi somistuslajin kisatehtävissä, kun kilpailijat rakensivat yhden esillepanon Lahden Konttiin ja toisen urheilu- ja messukeskukseen. Esillepanojen teemoissa näkyivät kestävä kehitys ja kansainvälinen vaateapu.


Emma Tikkala rakentamassa afrikka-aiheista esillepanoa.

Joulukuussa 2016 Lahden Konttiin kurkistettiin Vain Elämää Goes Punainen Risti -erikoislähetyksessä, jossa ohjelman tähdet musisoivat ja tutustuvat kukin päivän ajan yhteen Punaisen Ristin vapaaehtoistoiminnan muotoon. Toni Wirtasen työpäivä Kontissa alkoi lahjoitustavaran lajitteluosastolta jatkuen kenkien ja laukkujen huoltopisteeseen. Vanhojen lautapelien ystävänä hän halusi sommitella myymälään peliaiheisen myyntipöydän. Päivän päätteeksi Wirtanen kokeili asiakaspalvelutehtäviä kassalla. Lue myös uutinen Punaisen Ristin verkkosivulta.