Tavara-apua kotiin ja maailmalle

Altti Näsi
Vaatepaaleja Punaisen Ristin logistiikkakeskuksessa
Kuvaaja: Altti Näsi

Lahjoituksesi saa uuden elämän Kontissa. Suurin osa lahjoituksista myydään, mutta tavarasi voi päätyä myös sitä eniten tarvitsevalle maailmalla tai Suomessa.

Vaateapu 2017

Suomen Punainen Risti vei vuoden 2017 aikana vaateapua Mongoliaan, Tadzikistaniin, Kirgisiaan, Tsadiin ja Ukrainaan.

Punainen Risti vie Kontin keräämää vaateapua kriisialueille

Osa Konttiin lahjoitetuista vaatteista päätyy Punaisen Ristin logistiikkakeskuksen kautta vaateapuna kriisialueille. Punainen Risti lähettää kansainväliseen vaateapuun arkivaatteita, joilla on käyttöikää jäljellä. Lisäksi vaatteiden on oltava tarkoituksenmukaisia kohdemaassa.

Vaateavun pyynnöt tulevat pääosin suoraan maista, joissa Punaisella Ristillä on toimintaa jo ennestään. Vaateapua saa käyttää vain jakamalla vaatteet suoraan avuntarpeessa oleville. Kohdemaassa apua koordinoi paikallinen Punaisen Ristin tai Puolikuun yhdistys.

Kansainvälisen vaateavun laatuvaatimukset ovat erittäin tiukat, sillä kriisialueilla ei ole mahdollisuutta vaatteiden pesemiseen tai korjaamiseen. Vaateavun kriteerit otetaan jo Kontissa huomioon. Kontista toimitetaan logistiikkakeskukseen vain esilajiteltuja, kansainväliseen vaateapuun soveltuvia vaatteita.

Suomen Punaisen Ristin logistiikkakeskus