Mitä Konttiin voi lahjoittaa?

 

Kiitos, että haluat lahjoittaa meille!

Koska hankimme varoja Punaisen Ristin avustustyöhön, otamme vastaan vain sellaisia tavaroita, joita voimme myydä: lahjoita Konttiin vain ehjää, puhdasta ja hyväkuntoista tavaraa. Konteissa ei ole mahdollisuutta tavaroiden korjaamiseen tai esimerkiksi vaatteiden pesemiseen (kuten ei myöskään kriisialueilla, joille tarkkaan valikoitu osa lahjoituksista toimitetaan).

Huomioithan, että Kontissa lahjoitukset menevät aina ensisijaisesti myyntiin. Voit myös neuloa ja tehdä käsitöitä suoraan katastrofialueille lähetettäväksi, mutta nämä lahjoitukset toivomme lähetettävän suoraan Punaisen Ristin logistiikkakeskukseen. Ohjeet löydät Suomen Punaisen Ristin sivuilta täältä.
 
Likaiset ja rikkinäiset lahjoitustavarat tuovat Kontille jätekustannuksia, jotka ovat pois avustustyöstä. Siksi olemme tarkkoja esim. huonekalulahjoitusten kunnosta ja tarkistamme ne aina vastaanottohetkellä. Voit kysyä Kontin henkilökunnalta neuvoja lahjoituksiin liittyvissä kysymyksissä.
 

Lahjoita Konttiin hyväkuntoisia, ehjiä ja puhtaita

 • astioita ja muita kodin tarvikkeita, koriste-esineitä ja tekstiilejä
 • vaatteita ja asusteita, kenkiä ja laukkuja – etenkin miesten vaatteille on aina kysyntää!
 • kirjoja, lahjatavaroita, urheiluvälineitä
 • leluja ja lastentarvikkeita
 • paitsi edullisia perustuotteita, myös arvokkaampia merkki- ja keräilytuotteita – meille on tärkeää, että käsittelemme myös kaikkia tavaroita lahjoittajaa ja lahjoitusta kunnioittaen.

Huonekalut?

Huomioithan, että joskus tarjonta ja kysyntä joillakin kalustetyypeillä eivät kohtaa, jolloin emme välttämättä voi ottaa niitä vastaan. Jotkut Kontit eivät ota myymälän tai varaston tilanpuutteen vuoksi vastaan tiettyjä huonekaluja. Tilanne vaihtelee paikkakunnittain: lisätietoja saat lähimmän myymäläsi asiakaspalvelusta, josta voit varata huonekaluille myös ilmaisen noudon lähialueella. Noudon yhteydessä voit lahjoittaa muutakin tavaraa. 

Emme ota vastaan

 • rikkinäisiä tai likaisia lahjoituksia
 • suurikokoisia kodinkoneita tai atk-laitteita
 • kemikaaleja, lääkkeitä tai elintarvikkeita
 • 70–90-lukujen tietosanakirjoja vähäisen kysynnän vuoksi
 • tavaraa, joka on ristiriidassa Punaisen Ristin perusperiaatteiden kanssa (esim. piraattituotteet tai aseet)

Miten lahjoitan Kontille?

Tuo lahjoituksesi Kontti-tavarataloon aukioloaikoina. Muina aikoina lahjoituksia voi jättää Kontti-keräyslaatikoihin.

Vinkkejä lajittelumme & tavaroiden kiertokulun nopeuttamiseen:

 • Tarkista lahjoituksesi kunto ja huolla se tarvittaessa – rikkinäinen, likainen lahjoitus on meillekin jätekustannus.
 • Myyntikuntoisella huonekalulla on vielä käyttöikää jäljellä: pintakäsittely ja runkorakenteet ovat kunnossa, eikä niissä ole värimuutoksia. Verhoilu on puhdas, ehjä ja hajuton. Second hand -huonekaluissa saa toki olla pientä ajan tuomaa kulumaa tai pinttymää – kokonaisuus ratkaisee. Huomioithan, että huonekalujen vastaanottamisessa tilanne vaihtelee paikkakunnittain: lisätietoja saat lähimmän myymäläsi asiakaspalvelusta.
 • Voit lajitella tavarat tuoteryhmien mukaan.
 • Voit helpottaa lajittelua muillakin tavoin: esim. kiinnittämällä kengät toisiinsa, pakkaamalla yhteen kuuluvat vaatteet niin, etteivät ne eksy toisistaan sekä huomioimalla varsinkin särkyvien esineiden pakkaamisen.

Suuren tavaraerän lahjoittaminen?
Otamme vastaan tilanteen salliessa myös suuria tavaraeriä, esimerkiksi kuolinpesän irtaimistoa. Sovithan tavallista suuremman tavaramäärän lahjoittamisesta etukäteen. 

Suuret esineet?
Huomioithan, että osalla Konteista on rajalliset varastotilat – soitathan etukäteen esimerkiksi suurempien huonekalujen lahjoittamisesta.

Lue lisää siitä, mitä lahjoituksellesi tapahtuu Kontissa ››