Osaavaa työvoimaa yrityksellesi - riskitön tapa rekrytoida!

Monipuolista osaamista

Lue lisää siitä, millaisia työtehtäviä Kontissa on ››

Kontissa palkkatuetussa työsuhteessa työskentelevällä on mahdollisuus antaa työpanoksensa ulkopuolisen työnantajan käyttöön: työntekijä on työsuhteessa Konttiin, joka huolehtii palkasta ja lakisääteisistä työnantajamaksuista. Siirtojakson tavoitteena on työntekijän tutustuminen ulkopuolisen työnantajan toimialaan ja mahdollinen työllistyminen avoimille työmarkkinoille.

Yritykset voivat kokeilla riskittömästi ja joustavasti Kontin työntekijän sopivuutta työtehtäviin. Yrityksellä ei ole jakson aikana palkanmaksuvelvoitetta, eikä yritys sitoudu työntekijän myöhempään palkkaamiseen. Siirtojakso on yleensä yhdestä kolmeen kuukautta ja sen voi tarvittaessa keskeyttää.

Kontin työntekijöillä on monenlaista ammattitaitoa, ja Kontissa heidän osaamisensa kehittyy edelleen monipuolisten tehtävien ja koulutusten kautta!

 

Edut yrityksellesi

  • Ei palkkakuluja jakson aikana
  • Joustava ja riskitön tapa rekrytoida ja tutustua uuteen työntekijään
  • Kontti hoitaa työntekijään liittyvät hallinnolliset tehtävät ja yhteydenpidon TE-toimistoon
  • Jos yrityksen ja työntekijän välille solmitaan varsinainen työsuhde heti sijoitusjakson jälkeen, Kontista on mahdollista saada apua työntekijän käyttämättömän palkkatuen hakemiseen

Täyttääkö yrityksesi ehdot?

Ei irtisanomisia 12 kuukauden aikana, jatkuvan lomautuksen alkamisesta on kulunut yli 12 kuukautta? Jos kaikki on kunnossa tältä osin, kysy lisää paikkakuntasi Kontin projektipäälliköltä! Yhteystiedot löydät tavaratalojen omilta sivuilta ››